Demografisk data – kontakter

Ved hjelp av demografiske data kan man gjøre sin kommunikasjon mer relevant for mottageren. Demografisk data kan brukes både i printdokumenter, på nyhetsbrev og PURL og på SMS.

Hva er demografisk data
Flere studier har vist at avsender kan mangedoble sin respons ved hjelp av god mottagertilpasning. Ettersom mottagerne i dag mottar en økende mengde med e-post og annen kommunikasjon må man som avsender strebe etter å gjøre kommunikasjonen viktig og relevant.

Demografiske data er unik og relevant informasjon om hver enkelt mottager. isave.DIALOG lar deg bestemme selv hvor mye og hva slags informasjon du vil lagre på hver mottager. Disse dataene er grunnlaget for brukertilpasset kommunikasjon, slik at det er viktig å velge med omhu hvilken informasjon du trenger om hver mottager før du begynner å lage dine demografiske data.

Lage spesifikasjonsfelter for kontakter
Spesifikasjonsfelter lages under system – spesifications – contacts.

Det er bare administratorer som har tilgang til denne menyen og altså det å legge inn nye spesifikasjonsfelter. Les om å legge inn egne spesifikasjonsfelter.

Standard spesifikasjonsfelter for kontakter
Name = (##Name##)
First Name = (##FirstName##)
Last Name = (##LastName##)
Mobile phone = (##Mobile##)

Eksempel: Bruk av spesifikasjonsfelt i ditt nyhetsbrev
isave.eDM inneholder en rekke standard spesifikasjonsfelter som kan beyttes uten at man selv må opprette nye felter. Du kan for eksempel flette inn navnet på kontakten ved å benytte deg av følgende kode: (##FirstName##). Du kan også velge demografiske felter i dropdown listen øverst i hver modul. Dette valget vil generere en kode som du kan plassere hvor du selv ønsker i teksten.

Sette inn demografisk felt i en modul

Opplever du problemer med demografiske data for kontakter, ta kontakt med oss i Isave AS, så hjelper vi deg gjerne!

Relaterte lenker:
Spesifikasjoner
Lage et printdokument
Lage en eDM
Lage en PURL

Rate This Article

(116 out of 225 people found this article helpful)

Leave A Comment?